Un ministru scoțian, explicații în fața parlamentului pentru factura uriașă la iPad. De unde provin costurile

0
Publicat:

Michael Matheson și-a cerut scuze pentru factura uriașă de pe dispozitivul atribuit de parlament, după o vacanță în Maroc.

Michael Matheson este secretarul pentru sănătate al Partidului Național Scoțian FOTO: Facebook
Michael Matheson este secretarul pentru sănătate al Partidului Național Scoțian FOTO: Facebook

Un ministru de rang înalt din guvernul scoțian a dat vina pe fiii săi care se uitau la fotbal pentru o taxă de roaming de 11.000 de lire sterline, plătită pe un iPad parlamentar, scrie politico.eu.

Michael Matheson, secretarul pentru sănătate al Partidului Național Scoțian, a făcut această mărturisire în Parlamentul scoțian, în timp ce era sub presiune pentru factura uriașă pe care a plătit-o în timpul vacanței în Maroc, anul trecut.

Cheltuiala de pe iPad-ul său parlamentar a fost inițial semnalată de Parlamentul scoțian, căruia Matheson i-a spus că dispozitivul a fost folosit doar pentru muncă. De atunci, acesta a returnat banii după ce presa scoțiană a relatat săptămâna trecută despre aceste cheltuieli.

Pe măsură ce presiunea pentru o explicație a crescut, Matheson a declarat în fața parlamentarilor scoțieni că nu a știut că alți membri ai familiei au folosit dispozitivul până de curând.

El a explicat că eșecul său de a mărturisi acest s-a datorat dorinței de a-și proteja familia.

"Sunt un tată în primul rând. A fost o greșeală și îmi pare rău", a declarat el în fața deputaților, anunțând că s-a autodenunțat în fața parlamentului pentru o anchetă.

"Văd acum că pur și simplu nu este posibil să explici utilizarea datelor fără să explici rolul lor. Adevărul simplu este că fiii mei au urmărit meciuri de fotbal", a adăugat el.

Matheson a fost susținut de primul ministru al Scoției, Humza Yousaf, care a declarat că are încredere absolută în secretarul său de stat pentru sănătate.

Este posibil ca acesta să se confrunte cu presiuni suplimentare, conservatorii scoțieni din opoziție amenințând că vor depune o moțiune parlamentară de neîncredere împotriva ministrului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite