Un general de poliţie ucrainean se oferă ostatic ruşilor în schimbul copiilor rămaşi în Mariupol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupele ruse au bombardat oraşul-port Mariupol încă din prima zi a 
războiului din Ucraina şi au provocat un dezastru umanitar de proporţii FOTO EFA-EPE
Trupele ruse au bombardat oraşul-port Mariupol încă din prima zi a războiului din Ucraina şi au provocat un dezastru umanitar de proporţii FOTO EFA-EPE

Generalul de poliţie ucrainean Volodimir Abroskin a comunicat forţelor ruse că se predă în schimbul evacuării copiilor rămaşi în Mariupol.

„Astăzi în oraşul complet distrus au mai rămas mulţi copii, care, dacă nu sunt salvaţi acum, vor muri în următoarele zile, poate chiar ore. Mă adresez ocupanţilor ruşi, daţi-mi posibilitatea să scot copiii din Mariupol, iar în locul copiilor care mai sunt încă în viaţă mă ofer ostatic. Da, vă rog să mă lăsaţi să intru în Mariupol pentru a-i strânge pe copii şi a organiza plecarea lor. Am nevoie de trei zile în oraş. La ultimul punct de control la întoarcere, mă voi preda", a transmis el prin Facebook, scrie Agerpres.

Acesta aminteşte armatei ruse că a organizat în perioada 2014 - 2016 riposta Kievului împotriva rebelilor separatişti pro-ruşi militarilor ruşi care acţionau în Donbas.

„Figurez pe tot felul de liste ale voastre cu sancţiuni. M-aţi dat în urmărire. Aţi organizat o tentativă de asasinat la adresa mea pentru a mă elimina. Zeci dintre ai voştri au fost ucişi, iar mii de complici ai voştri au fost reţinuţi prin concursul meu nemijlocit. Eu sunt tocmai acel general care este poate cel mai apropiat de faimosul regiment 'Azov'. A fost iniţiativa mea personală. Viaţa mea îmi aparţine numai mie şi o ofer în schimbul vieţii copiilor care au mai rămas în viaţă în Mariupol", scrie generalul ucrainean, încercând să convingă partea rusă să-i accepte oferta.

Trupele ruse au bombardat oraşul-port Mariupol încă din prima zi a războiului din Ucraina şi au provocat un dezastru umanitar de proporţii: bombardează locuitori neînarmaţi, blocând ajutoarele umanitare. Numărul victimelor creşte de la o zi la alta. Pe lângă tancuri şi artilerie, nave ruseşti bombardează şi ele oraşul.

Vicepremierul Irina Vereşciuk a declarat că forţele ruse au distrus practic complet oraşul, de aceea este necesară evacuarea supravieţuitorilor rămaşi.

Ruşii nu permit accesul unui convoi umanitar şi nici a autobuzelor pentru evacuare. Localnicii pot părăsi oraşul doar cu propriile maşini.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite