Un fost ministru al Justiţiei din Bulgaria a lansat un partid anticorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul „Da Bulgaria“ s-a lansat sâmbătă pe scena politică din ţara vecină, cu câteva luni înaintea unui scrutin legislativ anticipat, şi are drept obiective lupta împotriva corupţiei, stimularea creşterii economice şi îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei.

„Da Bulgaria“, partid condus de Hristo Ivanov, 42 de ani, fost ministru al Justiţiei în guvernul de centru-dreapta al premierului Boiko Borisov, va participa la alegerile legislative anticipate care ar urma să aibă loc în martie sau în aprilie, transmite agenţia de presă Reuters, citată de Agerpres.

Bulgaria se află într-o situaţie de incertitudine politică de la demisia guvernului Borisov ca urmare a victoriei lui Rumen Radev, candidatul prorus susţinut de opoziţia socialistă, în scrutinul prezidenţial din noiembrie 2016.

„Da Bulgaria“ şi-a propus să exploateze nemulţumirea alegătorilor la adresa establishmentului politic marcat de corupţie din această ţară care cel mai probabil va avea în primăvară al şaptelea guvern din ultimii patru ani. „Oligarhia bulgară se pregăteşte să organizeze noi alegeri în care să reîncarce modelul corupţiei“, a declarat Hristo Ivanov, 42 de ani, ales în unanimitate preşedinte al „Da Bulgaria“. „Trebuie să distrugem acest sistem“, a insistat politicianul bulgar.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite