Un elicopter şi un avion privat confiscate de la un oligarh pro-Putin, predate armatei ucrainene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elicopterul ar fi fost folosit de familia lui Viktor Medvedchuk
Elicopterul ar fi fost folosit de familia lui Viktor Medvedchuk

Un elicopter şi un avion privat confiscate de la oligarhul ucrainean pro-Putin Viktor Medvedciuk au fost predate forţelor armate ale ţării, potrivit unui comunicat al poliţiei ucrainene.

Ofiţerii au declarat miercuri că au confiscat aeronava ca parte a unei investigaţii în curs privind presupusul abuz de putere şi delapidare.

Viktor Medvedciuk, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina şi un apropiat al lui Vladimir Putin, a fost arestat în aprilie în timp ce încerca să fugă din ţară. Politicianul ucrainean a fost supus sancţiunilor americane din 2014, fiind plasat în arest la domiciliu sub acuzaţia de trădare anul trecut. El a scăpat la începutul războiului din Ucraina, dar a fost prins în luna aprilie.

El a fost aproape de Kremlin şi a fost considerat probabil alegerea lui Putin pentru un lider marionetă în Ucraina. 

După arestarea sa, Ucraina a confiscat 154 de bunuri, inclusiv zeci de case, terenuri, maşini şi un iaht, potrivit Business Insider.

Biroul Procurorului General al Ucrainei a cerut confiscarea elicopterului şi avionului privat, spunând că erau folosite de membrii familiei oligarhului. De asemenea, au mai fost confiscate şi alte obiecte, printre care şi o casă de lux care aparţinea soţiei politicianului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite