Un dezastru electoral arată sondajele pentru conservatorii premierului britanic Rishi Sunak la alegerile de luna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sondajele din Marea Britanie indică un dezastru electoral pentru conservatorii premierului Rishi Sunak în alegerile din 4 iulie. Specialiştii folosesc termenul „extincţie electorală” şi spun că partidul de la guvernare ar putea avea cel mai prost rezultat din istorie.

Rishi Sunak FOTO EPA EFE jpg

Trei sondaje de opinie publicate sâmbătă seara au prezentat o imagine sumbră pentru Partidul Conservator al prim-ministrului Rishi Sunak, potrivit Reuters. Partidul Laburist ar putea câştiga 46% din voturi, în timp ce Partidul Conservator ar strânge doar 21%, conform unei cercetări.

Cercetarea noastră sugerează că aceste alegeri ar putea reprezenta dispariţia electorală pentru Partidul Conservator”, a spus Chris Hopkins, director de cercetare politică la Savanta.

Un alt sondaj a arătat că Partidul Conservator nu va obţine decât 72 de locuri în Camera Comunelor, formată din 650 de membri. Acesta ar fi cel mai mic număr de locuri din istoria de aproape 200 de ani a partidului. Cercetarea a mai arătat că laburiştii ar câştiga 456 de locuri.

Un al treilea sondaj a arătat că laburiştii ar putea obţine 40% din voturi, iar conservatorii nu ar avea decât 23%. Pe locul trei, cu 14% din voturi, s-ar clasa partidul Reforma, care anterior s-a numit Brexit. Acesta este condus de euroscepticul şi extremistul de dreapta Nigel Farage.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite