Premierul Marii Britanii și-a rotunjit averea cu 120 de milioane de lire sterline. Câte milioane a strâns Regele Charles III în ultimul an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Averea personală a lui Rishi Sunak, prim-ministrul Regatului Unit, și a soției sale, Akshata Murty, a crescut cu 120 de milioane de lire sterline în perioada premergătoare, următoarelor alegeri generale.

Rishi Sunak și Regele Charles III
Rishi Sunak și Regele Charles III FOTO Profimedia

Așa arată datele oficiale obținute de theguardian.com. Cea mai recentă „listă a bogaților” bogată din Regat arată că averea cuplului a crescut substanțial într-un moment în care milioane de britanici se luptau cu costul vieții. Averea lui Sunak și Murty este estimată la 651 de milioane de lire sterline în cea mai recentă listă, în creștere de la 529 de milioane de lire sterline în 2023.

Creșterea de anul trecut a averii cuplului a fost legată de participația lui Murty în Infosys, firma de IT din India de 70 de miliarde de dolari (55,3 miliarde de lire sterline), co-fondată de tatăl ei miliardar.

Valoarea acțiunilor ei a crescut cu 108,8 milioane de lire sterline la aproape 590 de milioane de lire sterline pentru anul.

Averea cuplului rămâne sub nivelul său din 2022, când era estimată la aproximativ 730 de milioane de lire sterline.

Familia lui Sunak deține un apartament în Santa Monica, California. Premierul și-a petrecut o mare parte din anii 20 și 30 de ani pe coasta de vest a SUA. Este pasionat de tehnologie și AI și ar putea, ușor, obține un loc la masa bogaților din Silicon Valley.

Pe de altă parte, lista bogaților din Regat arată că numărul miliardarilor britanici a scăzut din nou, continuând un tren început în 2023.

Numărul de miliardari a atins un vârf de 177 în 2022, înainte de a scădea la 171 anul trecut și a scăzut din nou la 165 în acest an.

Cele mai bogate 350 de familii din Marea Britanie dețin împreună o avere estimată la 795,36 miliarde de lire sterline.

Cap de listă este Gopi Hinduja și familia sa, care controlează conglomeratul indian „Hinduja Group”. Averea lui Hinduja și a familiei sale a crescut la 37,2 miliarde de lire sterline, de la 35 de miliarde de lire sterline.

Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg

Nici averea regelui Charles nu a stat pe loc. Regele a acumulat în ultimul an încă 10 milioane de lire sterline, ajungând la 610 de milioane de lire sterline, dezvăluie Sunday Times Rich List .

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite