Un civil a fost catapultat dintr-un avion de vânătoare francez, în timpul zborului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE (Arhiva)
Foto EPA EFE (Arhiva)

Un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost victima unui incident bizar la bordul unui avion de vânătoare francez, Rafale B: a fost catapultat în timpul zborului.

Incidentul a avut loc la sfârşitul lunii martie, potrivit aerotime.aero. Bărbatul de 64 de ani era pasager invitat la bordul unui avion militar de fabricaţie franceză, Rafale B, în timpul unui zbor de rutină care a decolat de la baza militară Saint-Dizier.

Dintr-un motiv încă necunoscut, sistemul de ejectare a scaunului, folosit în cazul în care piloţii trebui să abandoneze aeronava pentru a se salva, s-a activat, iar pasagerul a fost catapultat prin acoperişul de sticlă al aeronavei. A revenit apoi la sol, chiar pe pistă, cu ajutorul paraşutei ataşate de scaun, şi a fost transportat la spital. Starea sa de sănătate este bună, iar, în afară de o problemă la spate, nu a suferit răni majore.

Pilotul a reuşit să aducă aeronava în siguranţă la sol, deşi şi el a fost afectat de incident, având mai multe tăieturi la mâini, cauzate de sticla acoperişului făcut ţăndări în momentul în care scaunul pasagerului s-a catapultat.

În urma incidentului, Armata franceză a decis oprirea la sol a unora dintre aparatele sale Rafale pentru verificări de siguranţă şi pentru a stabili ce a dus la producerea incidentului. Anchetatorii vor verifica secvenţa de evenimente care a dus la catapultare şi dacă aceasta a fost urmarea unui act „voluntar, involuntar sau a unei defecţiuni“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite