Un bărbat judecat pentru conducere sub influența alcoolului, achitat după ce s-a demonstrat că organismul său poate produce singur alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un belgian judecat pentru conducere sub influența alcoolului a fost achitat după ce instanța din Bruges a aflat că suferea de o afecțiune numită sindromul de autoproducere a alcoolului, pe fondul unor probleme intestinale, potrivit The Guardian.

polițiștii belgieni au considerat că a consumat alcool. FOTO Arhivă
polițiștii belgieni au considerat că a consumat alcool. FOTO Arhivă

Este vorba despre Sindromul Auto-Brewery (ABS), o afecțiune extrem de rară prin care organismul produce singur alcool, a explicat avocatul său, Anse Ghesquiere.

Apărătorul bărbatului a adăugat că „altă coincidență nefericită”, este că bărbatul a lucrat la o fabrică de bere.

Trei medici care l-au examinat independent au confirmat că avea ABS.

În verdict, judecătorul a subliniat că acuzatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, nu a prezentat simptome de intoxicație, arată presa belgiană.

Persoanele cu ABS produc același tip de alcool ca cel găsit în băuturile alcoolice, dar, în general, simt mai puțin efectele acestuia, a explicat Lisa Florin, biolog clinician la spitalul belgian AZ Sint-Lucas, potrivit The Guardian.

Oamenii nu se nasc cu sindromul de auto-brewery (ABS), ci îl pot dezvolta pe fondul unei afecțiuni legate de intestin.

Persoanele cu ABS pot prezenta simptome compatibile cu intoxicația cu alcool, cum ar fi dificultăți de vorbire, poticneli, pierderea funcțiilor motorii, amețeli și eructații.

Despre Sindromul Auto-Brewery

Cunoscut și sub numele de sindromul de fermentație a intestinului,  Sindromul Auto-Brewery, este o afecțiune medicală rară și controversată, în care organismul produce cantități semnificative de alcool în mod natural, fără ca persoana să consume  băuturi alcoolice, potrivit springfarma.com.

Fenomenul are are loc în principal în intestinul subțire. 

În Sindromul Auto-Brewery etanolul este produs prin fermentarea endogenă de ciuperci sau bacterii din sistemul gastrointestinal, cavitatea bucală sau sistemul urinar. 

Producția de etanol endogen apare în cantități minime ca parte a digestiei normale, dar atunci când fermentarea drojdiei sau bacteriilor devine patogenă, pot rezulta niveluri extreme de alcool în sânge.

Sindromul ABS este mai răspândit la pacienții cu co-morbidități precum diabetul, obezitatea și boala Crohn, dar poate apărea și la persoane sănătoase. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite