Un bărbat de 81 de ani escaladează munţi ca să strângă bani în numele soţiei sale, diagnosticată cu Alzheimer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cinstea lui Janet, el strânge bani pentru organizaţiile caritabile Alzheimer Scotland şi Royal Osteoporosis Society.  Foto twitter Royal Osteoporosis Society
În cinstea lui Janet, el strânge bani pentru organizaţiile caritabile Alzheimer Scotland şi Royal Osteoporosis Society.  Foto twitter Royal Osteoporosis Society

La 81 de ani, Nick Gardner escaladează vârfuri muntoase din Scoţia încercând să strângă cât mai mulţi bani, în numele soţiei sale diagnosticate cu Alzheimer, pe care îi donează apoi către mai multe asociaţii caritabile. Bărbatul spune că

„Este atât de interesant de fiecare dată mă simt ca un băieţel”, a spus el. "Am nevoie doar de o pălărie, mănuşi şi jacheta rezistentă la vânt, dar este absolut magnific. Prefer să stau mai mult aici decât într-o casă încălzită”, a declarat Nick Gardner,  potrivit Reuters.

Pentru Gardner, care s-a mutat împreună cu soţia sa Janet dintr-o regiune suburbană a Angliei într-un zonă îndepărtată a munţilor scoţieni, când avea vârsta de 50 de ani, urcarea pe munţi a devenit mai mult decât un vis al copilăriei. 

La doi ani după ce a fost diagnosticată cu Alzheimer, în 2018, soţia sa Janet, fostă profesoară, care suferă şi de osteoporoză, se simţea atât de rău încât a avut nevoie de îngrijiri medicale în permanenţă. Gardner a fost devastat şi a decis că are nevoie de o provocare care să-l ajute să facă faţă. 

"Când am simţit că nu mă mai descurc, atunci când a fost internată la spital... pur şi simplu nu ştiam ce să fac. Suntem obişnuiţi unul în compania celuilalt 24 de ore pe zi,  7 zile din 7, timp de 30 de ani. Şi apoi brusc ea nu era aici", a spus el. 

"Această escaladă mi-a permis să mă reorientez într-o oarecare măsură. A trebuit să găsesc ceva de acest gen, altfel aş fi avut ... probleme de sănătate mintală. Ştiu asta”, a spus Gardner.

Misiunea pe care şi-a propus-o ar putea fi considerată îndrăzneaţă pentru mulţi care au doar jumătate din vârsta sa - să urce pe toate cele 282 de „Munros” scoţiene, sau vârfuri de peste 914 m în 1.200 de zile. El a finalizat 87 până acum.

În cinstea soţiei sale Janet, el strânge bani pentru organizaţiile caritabile Alzheimer Scotland şi Royal Osteoporosis Society. 

Aflând mai multe despre reţelele sociale, acesta a început să posteze despre activităţile sale pe Facebook şi Instagram. Multe dintre mesajele de pe pagina sa de strângere de fonduri, unde a adunat peste 30.000 de lire sterline din ţinta de 40.000 de lire sterline, provin de la oameni pe care i-a întâlnit pe munte.

"Cred că era al treilea munte pe care am urcam, când tocmai s-a întâmplat să vorbesc cu alţi excursionişti şi să menţionez de ce făceam această provocare. Şi nu le-a venit să creadă ... Au fost uimiţi ", a spus el.

"Evident, m-am gândit, am ceva aici. Chiar am. Şi nu mi-am dat seama de potenţial. Şi, de atunci, când văd oameni pe munte, îi opresc şi am o mică conversaţie cu ei , povestindu-le de ce fac asta”, a mai spus Nick Gardner.

View this post on Instagram A post shared by Nick Gardner (@nicks.munro.challenge)
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite