Un băiat de 9 ani a ucis mai mulți iepuri la o grădină zoologică. A plecat fără să arate nicio emoție

0
Publicat:

Un băiat a strangulat până la moarte nouă iepuri și doi porcușori de Guineea în timpul unei excursii la o grădină zoologică pentru animale de companie.

Iepuri FOTO: Arhivă
Iepuri FOTO: Arhivă

Băiatul, în vârstă de nouă ani, nu a arătat „nicio emoție” după ce a ucis animalele la grădina zoologică Rekerhout Petting Zoo din Alkmaar, Olanda. Ela intrat singur în grădina zoologică înainte de a ucide animalele pe 11 martie, scrie metro.co.uk.

Managerul Ali Dorenbos a declarat presei locale: „Ți se face rău”.

Tânărul nu va fi acuzat penal, deoarece are sub 12 ani, dar va fi înscris într-un program de îngrijire.

Un psihiatru, Esther van Fenema, a declarat despre incident: „Îmi pare rău pentru animale, dar și pentru băiețelul care se pare că se simte atât de rău încât trebuie să facă acest lucru. Dacă omori un animal în casă, explică-i copilului de ce. Chiar dacă este o insectă. Ca să învețe că nu trebuie să rupi gâtul unui cobai, ceea ce este rău”.

Uciderile au loc după ce s-a aflat că unii copii se filmează folosind catapulte pentru a răni și ucide animale într-un grup de WhatsApp la nivel britanic.

Aproximativ 500 de membri din 11 grupuri de chat, printre care se numără și copii de școală primară, au împărtășit imagini cu crimele lor.

Animalele rănite sunt arătate murind încet în timp ce sunt lovite cu catapultele, iar altele sunt lovite până la moarte.

Printre animalele vizate se numără porci, căprioare, porumbei, vulpi, veverițe, fazani, iepuri, gâște și rațe.

Într-o înregistrare video, un cerb este văzut zvârcolindu-se pe jos, grav rănit cu o rană la cap.

Copilul care a atacat animalul stă apoi deasupra acestuia în timp ce își arată catapulta ținută în mână.

Psihologul Joni E. Johnston a scris anterior despre semnele de avertizare la care părinții ar trebui să fie atenți dacă copilul lor rănește animalele.

Ea a spus: „Închiderea unui animal de companie într-un spațiu închis, atacarea violentă a unui animal de companie după ce a avut probleme cu un părinte sau plăcerea de a vedea un animal suferind sunt toate semnale care arată necesitatea unei intervenții profesioniste. Acest lucru este valabil mai ales atunci când copilul are maturitatea cognitivă necesară pentru a înțelege că ceea ce face este greșit, dar o face oricum în mod repetat”.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite