Un agent chinez este activ în Parlamentul Marii Britanii, anunţă Serviciul de Informaţii al regatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Serviciul britanic de Informaţii Interne (MI5) a anunţat că un agent al serviciilor secrete chineze este activ în Parlamentul Marii Britanii. Agentul, care este o femeie, ar încerca să influenţeze procedurile legislative şi acţionează în numele unui grup de lobby politic al minorităţii chineze din Regat, notează postul Sky News.

Deputaţii britanici au fost înştiinţaţi de preşedintele Camerei Comunelor, sir Lindsay Loyle, că o femeie „se implică în activităţi de interferenţe politice în numele Partidului Comunist Chinez, prin interacţiuni cu parlamentari britanici", potrivit Mediafax.

Liderul grupului Partidului Conservator din Camera Comunelor, Iain Duncan Smith, vizat de sancţiuni impuse de Beijing din cauza criticilor faţă de încălcarea drepturilor etnicilor uiguri din China, a dezvăluit că avertismentele provin de la Serviciul britanic de Informaţii Interne (MI5).

„Înţeleg că preşedintele Camerei Comunelor a fost contactat de MI5 şi avertizează deputaţii că există un agent al Guvernului chinez activ aici, în Parlament, colaborând cu un membru al Parlamentului, în mod evident pentru acţiuni subversive asupra proceselor politice de aici. În calitatea de membru al Parlamentului sancţionat de Guvernul chinez, eu cred că este o problemă gravă", a afirmat Iain Duncan Smith.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite