UE va semna un acord pentru furnizarea a 110.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinul biotehnologic danez Bavarian Nordic nu este încă autorizat în UE împotriva variolei maimuţei. FOTO ilustrativă: Shutterstock
Vaccinul biotehnologic danez Bavarian Nordic nu este încă autorizat în UE împotriva variolei maimuţei. FOTO ilustrativă: Shutterstock

Uniunea Europeană va semna marţi un acord cu Bavarian Nordic (BAVA.CO) pentru furnizarea a aproximativ 110.000 de doze vaccinuri împotriva variolei maimuţei, a anunţat Comisia Europeană şi compania farmaceutică.

Vaccinurile vor fi cumpărate cu fonduri UE şi livrate statelor membre, a declarat comisarul UE pentru sănătate, Stella Kyriakides. Dozele urmează să fie livrate proporţional cu populaţia, începând cu statele care au o nevoie mai mare, conform Reuters.

Livrările vor începe în „imediat” şi vor fi finalizate în următoarele luni, a anunţat compania. 

Aproximativ 900 de cazuri de variola maimuţei au fost raportate în 19 ţări UE şi în Norvegia şi Islanda, ţări care vor avea de asemenea dreptul să primească doze de vaccin, deşi nu sunt membre UE, a precizat Comisia Europeană.

Vaccinul biotehnologic danez Bavarian Nordic, cunoscut sub numele de Imvanex în Europa şi Jynneos în Statele Unite, nu este încă autorizat în UE împotriva variolei maimuţei.

Agenţia Europeană pentru Medicamente poartă în prezent discuţii cu Bavarian Nordic pentru aprobarea rapidă a vaccinului. Unele state ale UE, inclusiv Germania şi Spania, şi-au făcut deja propriile comenzi pentru vaccin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite