UE îşi deschide piaţa şi pentru ouăle procesate din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală de Sănătate şi Protecţia Consumatorului din cadrul Comisiei Europene a decis ca Republica Moldova să fie inclusă pe lista ţărilor care au dreptul să vândă pe piaţa comunitară ouă procesate industrial, adică a prafului de ouă, a declarat la Chişinău comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, la o întrevedere cu premierul Iurie Leancă, conform Agerpres.

Comisarul european a menţionat că această decizie urmează să fie luată în luna noiembrie sau decembrie 2013. „Este un semn că, atunci când se fac eforturi, există şi deschidere din partea Uniunii Europene“, a afirmat Dacian Cioloş, potrivit unui comunicat al guvernului.

În context, premierul Iurie Leancă a declarat că o asemenea decizie îi va încuraja foarte mult pe cei care activează în această industrie, deoarece sunt interesaţi să aibă şi alte pieţe de desfacere.

Totodată, premierul Iurie Leancă a apreciat sprijinul Comisiei Europene care, la iniţiativa comisarului Dacian Cioloş, a propus recent să fie scoase cotele pentru vinurile moldoveneşti pe piaţa UE. 

„Suntem în aşteptarea deciziei finale a Consiliului şi Parlamentului European privind abolirea cotelor la vinuri în cadrul regimului Preferinţelor Comerciale Autonome. UE nu este doar un excelent proiect de integrare economică, dar şi un spaţiu de solidaritate“, a subliniat şeful executivului de la Chişinău.

Comisarul european a menţionat că Uniunea Europeană este interesată ca produsele moldoveneşti să ajungă pe piaţa sa. 'Noi vrem să construim ceva solid cu Republica Moldova şi, dincolo de Acordul de Liber Schimb, avem alte instrumente de asistenţă tehnică şi financiară', a afirmat Dacian Cioloş, conform comunicatului amintit

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite