Ucrainenii au primit acces deplin la Starlink, terminalele de internet furnizate de către compania deţinută de Elon Musk

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Getty Images
Foto Getty Images

Civililor din Ucraina li s-a permis accesul deplin la terminalele de internet Starlink, pe toată perioada legii marţiale.

În ultimele zile a existat o creştere a acoperirii de internet pe teritoriul Ucrainei. Peste 10.000 de terminale Starlink au fost instalate de către ucraineni pentru a avea acces rapid la internet. 

Este un lucru de care ucrainenii aveau mare nevoie pentru a putea comunica mai uşor cu familiile refugiate în alte ţări dat fiind faptul că în anumite zone din ţară infrastructura de internet a fost grav avariată. Dispozitivele care oferă acces la internet arată ca nişte antene TV. Acestea conectează utilizatorii relativ rapid la internet cu ajutorul sateliţilor, relatează BBC.

Cele 10.000 de terminale au fost puse la dispoziţie de către compania SpaceX deţinută de Elon Musk. În prima fază rolul acestora era de a le fi de folos soldaţilor ucraineni, iar de câteva zile restricţiile privind utilizarea de către civili, au fost eliminate. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite