Ucraina va primi încă 40 de bărci de patrulare din partea Statelor Unite

0
Publicat:

Statele Unite vor furniza Ucrainei încă 40 de bărci de patrulare, noua livrare făcând parte din pachetul de asistență militară în valoare de 400 de milioane de dolari anunțat pe 4 noiembrie, relatează Business Insider.

Barca de patrulare 40 Defiant FOTO metalsharksboats.com
Barca de patrulare 40 Defiant FOTO metalsharksboats.com

Pachetul de asistență nu precizează tipul bărcilor de patrulare pregătite de Statele Unite pentru a le furniza Ucrainei, dar se știe că șase din cele 18 ambarcațiuni de acest tip livrate în iunie sunt fabricate de constructorul de nave Metal Shark's, cu sediul în Louisiana.

Se pare că bărcile livrate în această vară operează în prezent în Marea Neagră.

Pachetul de asistență include de asemenea 45 de tancuri T-72B recondiționate și îmbunătățite.

Metal Shark's produce barca de patrulare „40 Defiant”, care are o lungime de 12,2 metri și este propulsată de două motoare diesel. Echipată cu protecție balistică, „40 Defiant” este folosită din 2017 de către Marina SUA.

Pe de altă parte, omul de afaceri ceh Dalibor Dedek a lansat o strângere de fonduri pentru a ajuta Ucraina cu 15 sisteme de rachete antiaeriene care ar fi capabile să doboare dronele iraniene folosite de ruși. Dalibor Dedek intenționează să strângă 3,7 milioane de euro pentru 15 sisteme de tip „Viktor”, care sunt produse de Cehia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite