Ucraina susține că păstrează rachetele rusești ca dovadă VIDEO

0
Publicat:

Kievul păstrează rachetele rusești ca dovadă. Cel de-al doilea oraș din Ucraina, Harkov, a suferit din cauza atacurilor aeriene intense ale Rusiei de la începutul războiului, în luna februarie, relatează BBC.

 Oficialii spun că au colectat rămășițele munițiilor rusești trase asupra orașului, inclusiv fragmente de rachete. 

Procurorii locali spun că rachetele au provocat moartea a sute de civili și speră că aceste cartușe pot servi drept probe în orice acțiune viitoare în instanță împotriva Rusiei. 

În luna noiembrie, mai multe orașe ucrainene, printre care și capitala Kiev, au fost ținta bombardamentelor invadatorilor ruși cu rachete și drone, atacuri care coincid cu primele căderi de zăpadă în Ucraina.    

Ucrainenii vor fi nevoiți să înfrunte cea mai grea iarnă din ultimele decenii, după ce bombardamentele rusești cu rachete asupra infrastructurilor energetice au lansat întreaga țara în beznă și frig. Rusia a efectuat de la jumătatea lunii octombrie cinci bombardamente masive cu rachete care au avariat 40% din sistemul energetic ucrainean și au făcut ca întreruperile prelungite de curent să devină o nouă realitate pentru mulți ucraineni.    

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite