Ucraina începe din nou demersurile de aderare la NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, s-au întâlnit la Kiev, luni, şi au anunţat că vor purta discuţii privind o posibilă intrare a Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică.

Liderul de la Kiev a declarat, după întrevederea cu şeful Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg: „Astăzi am indicat în mod clar că vom începe o discuţie privind un plan de aderare la NATO şi propunerile noastre pentru o discuţie de acest tip au fost acceptate cu plăcere“. 

De asemenea, Poroşenko a spus că Ucraina nu va intra imediat în Alianţă, dar va trece la un „ program de reformă“, pentru a îndeplini criteriile necesare pentru aderare, în viitor.

La rândul său, Jens Stoltenberg a dat asigurări că NATO va sprijini Ucraina în eforturile sale de a face faţă „acţiunilor agresive“ ale Rusiei. „NATO şi aliaţii NATO sprijină Ucraina şi sunt de partea ei“, a declarat Stoltenberg.

Duminică a fost la Kiev şi şeful diplomaţiei americane, Rex Tillerson, însoţit de de fostul ambasador american la ONU, Kurt Volker, noul emisar special al Statelor Unite pentru Ucraina. Tillerson a menţionat cu acest prilej că  scopul Statelor Unite este de a restabili integritatea teritorială a Ucrainei şi de a ajuta la deblocarea negocierilor.  d

După discuţiile cu şeful diplomaţiei americane, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a afirmat că soluţionarea crizei din estul Ucrainei depinde numai de Rusia, pentru că nu Ucraina a început acest război şi nu Ucraina are trupe în Rusia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite