Ucraina cere ţărilor vecine membre NATO să doboare rachetele şi dronele ruseşti în vestul teritoriului său: „Un pas corect"

0
Publicat:

Șeful diplomaţiei ucrainene, Andrii Sybiha, le-a cerut miercuri ţărilor vecine membre NATO să doboare rachetele şi dronele ruseşti care vizează ţinte în regiunile sale din vest.

Atac cu drone rusești. FOTO Captură video
Atac cu drone rusești. FOTO Captură video

„Ruşii (...) lovesc din ce în ce mai mult instalaţii din apropierea graniţei cu NATO", a declarat Sybiha, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Andrii Sybiha a cerut un „răspuns comun, ferm şi decisiv”.

Doborârea acestor proiectile „ar fi un pas demn şi corect”, a adăugat șeful diplomaţiei ucrainene.

Amintim că șefii diplomaţiei americane şi cel britanic au promis, miercuri, la Kiev, că vor răspunde „de urgenţă” solicitărilor din partea Ucrainei, care cere în special să poată lovi în profunzime teritoriul Rusiei cu rachete occidentale.

Forţele Ucrainei întâmpină dificultăți pe frontul de Est

Vizita în Ucraina a secretarului de stat american Antony Blinken şi a omologului său britanic David Lammy survine într-un moment delicat pentru Ucraina, forţele acesteia fiind în dificultate pe frontul de Est, în pofida ofensivei surpriză lansate la începutul lunii august în regiunea rusă Kursk.

Ca să poată face faţă avansului rusesc, Kievul cere constant autorizarea pentru a lovi ţinte mai îndepărtate în Rusia folosind rachete cu rază lungă de acţiune furnizate de Occident, în timp ce Moscova este la rândul ei acuzată că a primit rachete balistice din Iran.

SUA lucrează „de urgenţă” la cererile militare ale Ucrainei, a anunțat Blinken

„Lucrăm de urgenţă pentru a continua să ne asigurăm că Ucraina dispune de ceea ce are nevoie pentru a se apăra eficient”, a declarat Blinken în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că preşedintele american Joe Biden şi prim-ministrul britanic Keir Starmer vor discuta împreună vineri aceste cereri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite