Ucraina, atacată din nou cu rachete ghidate și 33 de drone: angajata unei centrale termice din Harkov, ucisă

0
Publicat:

Rusia a atacat miercuri noaptea Ucraina cu 33 de drone de fabricaţie iraniană şi a lansat rachete ghidate asupra oraşului Harkov, a comunicat joi armata ucraineană într-un comunicat preluat de AFP.

Harkov, după un bombardament rusesc efectuat anterior FOTO EPA-EFE
Harkov, după un bombardament rusesc efectuat anterior FOTO EPA-EFE

Apărarea antiaeriană a doborât 22 din dronele respective. Din regiunea rusă Belgorod, vecină cu Ucraina, au fost lansate două rachete antiaeriene ghidate S-300, mai precizează comunicatul citat.

„Ocupanţii au atacat cu 33 de drone ofensive Shahed-136/131 din zona Primorsko-Ahtarsk şi din regiunea Kursk a Federaţiei Ruse”, au arătat forţele aeriene ucrainene, adăugând că apărarea antiaeriană a Ucrainei a intervenit cu succes împotriva dronelor în sudul şi centrul ţării.

Guvernatorul regiunii Harkov a anunţat că au existat victime: o femeie în vârstă de 62 de ani, care lucra într-o centrală termică, a fost ucisă, iar o alta, de 45 de ani, şi un bărbat de 63 de ani au fost răniţi, fiind spitalizaţi cu leziuni „moderate”.

Rusia a ocupat la începutul războiului declanşat în februarie 2022 teritorii mari din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, însă ucrainenii au respins după câteva luni forţele ruse. Forţele Moscovei continuă însă bombardamentele intense în regiune, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite