Armata de pușcăriași a lui Putin. Soldați din escadroanele „Storm-Z“, luați cu asalt după ce și-au ținut ostatici comandanții beți

0
Publicat:

Foști prizonieri ruși angajați de președintele Vladimir Putin pentru a lupta în Ucraina au fost luați cu asalt de camarazi după ce au luat ostatici mai mulți comandanți beți, potrivit unui nou videoclip.

Soldati rusi FOTO Profimedia
Soldati rusi FOTO Profimedia

Clipul de 29 de secunde a fost postat pe 14 ianuarie de canalul Telegram Telegram channel Poisk_in_ua, care a precizat că militarii au fost recrutați dintr-o închisoare din orașul Tiumen din regiunea Siberia. Aceștia au plecat să se alăture unității lor pe 25 decembrie "și se presupune că se aflau la antrenament fără arme", a precizat canalul.

În 2022, Putin a reînviat practica din epoca stalinistă de a arunca criminali condamnați pe câmpul de luptă pentru a-și susține războiul din Ucraina. Printre acești prizonieri se numără cel puțin doi canibali condamnați.

De la începutul războiului, Kremlinul a recrutat zeci de mii de prizonieri pentru a crea escadroanele sale "Storm-Z", care sunt desfășurate pentru a efectua atacuri frontale extrem de mortale, conduse de infanterie, în cele mai periculoase părți ale frontului.

Newsweek a aflat în decembrie că numărul total al condamnaților cărora li s-a oferit grațierea prezidențială în schimbul a șase luni de luptă în Ucraina depășește 100.000.

Foștii deținuți din filmuleț spun că noaptea, trei comandanți beți au venit și au început să-i bată. Ca răspuns, militarii i-au legat pe comandanți și i-au bătut.

"Au început să îi bată pe băieții noștri", spune un fost deținut în videoclip, adăugând că alți camarazi din trupele rusești încercau să ia cu asalt zona.

"Au tras în rafale dintr-o mitralieră. Vor să ajungă la noi", a spus el.

Puștile automate pot fi auzite pe fundalul videoclipului.

"După ce au trimis acest videoclip prietenilor și rudelor lor, contactul cu ei s-a întrrupt; nu se știe ce s-a întâmplat cu ei în continuare", a adăugat canalul Telegram.

Newsweek nu a putut verifica în mod independent când sau unde a fost filmată înregistrarea și a contactat Ministerul rus al Apărării pentru comentarii prin e-mail.

Au existat multiple rapoarte privind lupte interne în cadrul unităților rusești din Ucraina.

În noiembrie, soldați ruși ar fi fost dezbrăcați și ținuți într-o groapă pentru că au refuzat să lupte fără echipament suficient. WarTranslated, un proiect media independent care traduce în limba engleză materiale despre războiul dintre Rusia și Ucraina, a distribuit un videoclip al calvarului soldaților pe X, fostul Twitter.

Săptămâni mai târziu, grupul Movement of Conscientious Objectors (DSO), un grup de activiști pentru drepturile omului, a declarat că un ofițer rus a pus soldații aflați sub comanda sa să fie legați peste noapte de un copac ca pedeapsă pentru că au refuzat să lupte pe front.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite