Ucraina amenință că va boicota prezența la Jocurile Olimpice dacă vor participa sportivi ruși și belaruși

0
Publicat:

Ucraina a anunțat, joi, că va boicota Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor dacă se va accepta ca sportivii ruși și belaruși să ia parte la olimpiadă.

FOTO EPA
FOTO EPA

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că dorește ca sportivii ruși să participe la Jocurile Olimpice, dar sub steag neutru. Și Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a elaborat o foaie de parcurs prin care sportivii din Rusia și Belarus ar putea fi reintegrați în lumea sportului.

„Această situație este inacceptabilă pentru statul nostru”, a declarat joi ministrul ucrainean al sportului, Vadim Huttsait, potrivit G4media

Huttsait a afirmat că face lobby pe lângă CIO și celelalte organizații internaționale astfel încât prezența sportivilor din Rusia și Belarus la Jocurile Olimpice din 2024 să nu fie permisă. 

„Poziția noastră rămâne neschimbată: atât timp cât războiul din Ucraina continuă, sportivii ruși și belaruși nu ar trebui să participe la competiții internaționale”, a continuat Houttsait, pe Facebook.

Dacă nu vom fi ascultați, nu exclud posibilitatea ca noi să boicotăm și să refuzăm să participăm la Jocurile Olimpice”, a adăugat el.

Niciun sportiv nu ar trebui să fie interzis să concureze doar din cauza pașaportului său”, a declarat comisia.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri