Uber se aruncă într-o luptă legală pentru a redobândi licenţa în Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Uber a depus vineri un recurs pentru a răsturna decizia autorităţii de reglementare a transportului din Londra, care a retras licenţa de operare a aplicaţiei pe cea mai importanţă piaţă europeană, relatează Reuters.

„Transport for London” (TfL) a luat pe nepregătite luna trecută firma din Silicon Valley, spunând despre aceasta că este nepotrivită pentru a rula un serviciu de taximetrie şi a refuzat să-i reînoiască licenţa. TfL şi-a motivat decizia citând mai multe infracţiuni serioase asociate cu şoferii de pe Uber.

Apelul marchează debutul unei lupte de litigii legale, care se va întinde pe de-a lungul mai multor luni, după ce unul dintre cele mai bogate oraşe din lume a declarat război împotriva unui gigant din Silicon Valley. Acesta din urmă este recunoscut pentru faptul că pe tot globul, reuşeşte să se lupte cot la cot cu firme de taximetrie stabilite cu zeci de ani în urmă.

Prima şansă a gigantului este pe 11 decembrie, când va avea o audiere.

Uber, care a fost criticat de primarul Londrei, Sadiq Khan, pentru faptul că şi-a angajat „o armată de experţi în PR şi o armată de avocaţi”, a precizat că încă speră să găsească o cale de mijloc alături de TfL.

„Astăzi am depus apelul nostru astfel încât londonezii să poată folosi în continuare aplicaţia noastră şi sperăm să continuăm discuţiile constructive cu TfL”, a declarat un purtător de cuvânt de la Uber.

La o lună după ce a preluat biroul de director executiv, Dara Khosrowshahi s-a întâlnit cu comisarul TfL, Mike Brown, pentru a încerca să repare relaţia dintre Uber şi autoritatea londoneză.

Deşi licenţa gigantului a expirat pe 30 septembrie, cei aproximativ 40.000 de şoferi din capitala britanică pot să funcţioneze în continuare până la epuizarea recursului.

Decizia autorităţilor londoneze reprezintă una dintre cele mai mari lovituri suferite de aplicaţia de taximetrie, care între timp a fost forţată să renunţe la mai multe ţări, printre care Danemarca şi Ungaria. Totodată, Uber se mai luptă şi cu alte autorităţi de reglementare a transportului din mai multe state din SUA precum şi ţări din restul lumii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite