Turcia a arestat doi suspecţi de uciderea poliţistului de frontieră bulgar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele turce de securitate au arestat doi suspecţi în legătură cu atacul armat letal asupra unui poliţist de frontieră bulgar la frontiera cu Turcia, au anunţat marţi autorităţile regionale din Turcia, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Un polițist de frontieră bulgar a fost ucis Foto AFP
Un polițist de frontieră bulgar a fost ucis Foto AFP

Ministrul bulgar de interne Ivan Demerdjiev a declarat că poliţistul de frontieră a fost împuşcat mortal din direcţia unui grup de migranţi care încercau să intre în ţară, membră a UE, din Turcia.

Într-un comunicat, biroul guvernatorului din provincia frontalieră turcă Edirne a declarat că arma de vânătoare şi tuburile cartuşelor folosite în atacul armat au fost găsite în posesia suspecţilor. Comunicatul nu furnizează alte detalii.

Ivan Demerdjiev a spus că luni seară, de pe teritoriul turc, s-a tras în direcţia poliţistului de frontieră şi a unui militar aflat în patrulă în apropierea frontierei de sud-est.

Poliţistul de frontieră, care a inspecta o tăietură în gardul aflat de-a lungul graniţei, a murit pe loc. Militarul, care nu a fost rănit, a răspuns cu focuri de armă după ce a auzit 10-15 împuşcături şi un grup de presupuşi migranţi s-a retras, susţin oficialii bulgari.

"Este un act criminal, o agresiune extremă... Este primul atac cu arme de foc al unor migranţi", le-a spus el jurnaliştilor la locul atacului.

"De acum înainte, nu vom face niciun un compromis cu oricine pune în pericol sănătatea şi viaţa poliţiştilor noştri", a spus el.

Nu se ştie până în prezent cât de mare era grupul atacatorilor, dacă o persoană sau mai multe au deschis focul asupra poliţistului ucis şi a colegului său, comentează Reuters.

Dermendjiev a spus că autorităţile turce s-au angajat să coopereze şi să-i caute pe făptaşi şi a precizat că le va solicita acestora să combată mai activ traficul de fiinţe umane

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite