Tulpina indiană a coronavirusului, detectată într-o ţară europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua tulpină se dovedeşte problematică pentru sistemul de sănătate indian
Noua tulpină se dovedeşte problematică pentru sistemul de sănătate indian

Un prim caz de tulpină indiană a COVID-19 a fost depistat în Elveţia, după cum au anunţat sâmbătă, autorităţile sanitare din această ţară. Persoana infectată se afla în tranzit pe unul dintre aeroporturile ţării.

Primul caz de tulpină indiană a COVID-19 a fost detectat în Elveţia”, a anunţat Oficiul federal elveţian pentru Sănătate Publică într-un mesaj postat pe Twitter. Persoana infectată se afla într-unu dintre aeroporturile ţării, a mai precizat oficiul, fără a mai oferi însă şi alte detalii. 

Informaţia vine după ce joi, autorităţile belgiene anunţau depistarea a 20 de studenţi indieni infectaţi cu noua tulpină de coronavirus. Tinerii aterizaseră în Paris pe 12 aprilie. 

În India, sistemul de sănătate este copleşit de un val de infectări atribuite parţial noi tulpini B.1.617, cunoscută drept tulpina „dublă mutantă”. Din această cauză, mai multe ţări şi-au suspendat zborurile către şi dinstre India. Este posibil ca şi Elveţia să o  treacă pe „lista roşie”. Persoanele din ţările plasate pe lista roşie vor fi nevoite să respecte o carantină de zece zile la sosirea în Elveţia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite