Trei ziarişti spanioli au fost daţi dispăruţi în Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei ziarişti spanioli au fost daţi dispăruţi în Siria, contactul cu aceştia fiind pierdut de aproape zece zile, potrivit declaraţiei date AFP de de preşedinta Federaţiei Asociaţiilor Jurnaliştilor din Spania (FAPE), Elsa Gonzales.

Potrivit Elsei Gonzalez, ziariştii lucrau ca freelanceri şi au intrat în Siria pe 10 iulie, venind dinspre Turcia, pentru a realiza reportaje pe teren. Dar două zile mai târziu, când se aflau în regiunea Alep, din nord-vestul Siriei, s-a pierdut contactul cu ei.

„Pentru moment putem vorbi doar de dispariţia lor”, a adăugat Gonzales într-o intervenţie pentru televiziunea publică spaniolă TVE 24, precizând că din 12 iulie a fost pierdută legătura cu cei trei.  

Conform EFE, responsabili din cadrul Ministerului spaniol de Externe au transmis că autorităţile spaniole „sunt la curent cu situaţia” şi se ocupă în prezent de această problemă.

Cotidianul spaniol „El Pais”, care citează surse diplomatice iberice, susţine că  cei trei jurnalişti ar fi: Angel Sastre (colaborator al canalului de televiziune Cuatro şi al cotidianului „La Razon”), Antonio Pampliega şi fotojurnalistul Jose Manuel Lopez.

Pampliega şi Lopez s-au ocupat de subiectele legate de Siria şi au fost în această ţară în perioada 2011-2013, fiind corespondenţi ai AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite