Trei persoane au murit şi alte 50 de persoane au fost rănite în urma exploziei de la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O explozie foarte puternică a avut loc sâmbătă dimineaţă pe strada Trévise, în arondismentul IX din Paris, relatează presa locală. Până sâmbătă seară bilanţul era de trei morţi, dintre care doi erau pompieri, şi 50 de persoane rănite.

UPDATE 21.30 Le Monde informează că trei persoane au decedat în urma exploziei: doi pompieri, de 27, respectiv 28 de ani şi o femeie de naţionalitate spaniolă.

UPDATE 18.30 Potrivit agenţiei Reuters, care citează autorităţile franceze, 50 de persoane au fost rănite în urma exploziei.

UPDATE 17.18 Doi pompieri au murit şi alte 48 de persoane au fost rănite în urma exploziei de la Paris.

Doi pompieri şi-au pierdut viaţa şi alte peste 40 de persoane au fost grav rănite sâmbătă dimineaţa într-o explozie puternică produsă în urma unei scurgeri de gaze accidentale, potrivit agerpres.ro.

Zece persoane au fost grav rănite, a indicat Parchetul din Paris, indicând că alte 37 au răni uşoare. Autorităţile anunţaseră la un moment dat că bilanţul ar fi de patru morţi - doi pompieri şi două persoane civile - rectificându-l apoi.

A fost o „explozie gravă clar legată de o scurgere de gaze, evident accidental“, a declarat ministrul de interne Christophe Castaner, care s-a deplasat la locul accidentului, la fel ca premierul Edouard Philippe şi primarul Parisului, Anne Hidalgo.

UPDATE 14.22:  Ministrul de Interne al Franţei, Christophe Castaner, a anunţat că cel puţin 4 oameni au murit în explozia din Paris. Potrivit presei, până acum ar fi 36 de răniţi. 12 dintre ei, în stare critică.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Explozia s-a produs cu puţin timp înainte de ora locală 09.00 (10.00 ora României), într-o brutărie situată la parterul unei clădiri.

Cel puţin 20 de persoane au fost rănite, între care trei pompieri. Două dintre persoanele rănite sunt în stare gravă.

Autorităţile suspectează o acumulare de gaze. 

Potrivit primelor informaţii, explozia a avut loc după izbucnirea unui incendiu în brutărie. 

Mai multe etaje ale clădirii au fost afectate de această deflagraţie, dar şi opt maşini parcate în apropiere.

Circa 200 de pompieri au fost trimişi pentru a interveni la locul exploziei. Premierul Edouard Philippe, ministrul de Interne Christophe Castaner şi primarul Parisului Anne Hidalgo s-au deplasat la faţa locului.

Explozie la Paris FOTO Twitter @croissandeau

 FOTO Twitter @croissandeau

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite