Trei bătrâni au fost arestaţi în Germania, bănuiţi că sunt foşti gardieni de la Auschwitz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înainte ca lagărul Auschwitz să fie eliberat, acolo au murit 1,1 milioane de oameni
Înainte ca lagărul Auschwitz să fie eliberat, acolo au murit 1,1 milioane de oameni

În vârstă de 88, 92 şi 94 de ani, cei trei bărbaţi au fost arestaţi în Baden-Wurttemberg sub acuzaţia că au participat la operaţiunile de exterminare în masă de la infamul lagăr de concentrare în timpul Holocaustului. Arestarea vine la câteva luni după demararea unei ample anchete desfăşurate la nivel naţional pentru identificarea tuturor gardienilor încă în viaţă.

Înainte ca lagărul Auschwitz să fie eliberat, acolo au murit 1,1 milioane de oameni, majoritatea evrei. „Cei trei sunt bănuiţi că au participat la ucideri la tabăra de concentrare nazistă Auschwitz din Polonia ocupată”, au transmis procurorii înttr-un comunicat. Bărbatul în vârstă de 94 de ani a fost identificat drept Hans Koenig, un etnic german originar din Bratislava, era ştiut drept unul dintre cei mai duri gardieni de la Auschwitz din cauza plăcerii pe care o resimţea torturând deţinuţii, scrie „Daily Mail”

Koenig este însă mândru de trecutul lui. „În acea perioadă, grupul etnic din care făceam parte trebuia să fie testat şi am fost bucuros să particip la asta”, povestea el anul trecut pentru tabloidul „Bild”. 

Anul trecut, investigaţia a dus la identificarea a 30 de persoane care au lucrat la Auschwitz, însă anchetatorii au recomandat să nu fie înaintată nicio acuzaţie împotriva acestora. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite