Tratamentul aplicat lui Julian Assange în închisoare este „inuman şi crud“, afirmă soţia fondatorului WikiLeaks

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tratamentul la care este supus în închisoare Julian Assange este 'inuman şi crud', a afirmat soţia fondatorului WikiLeaks, care este ţinut în continuare în detenţie la Londra, transmit miercuri PA Media şi dpa.

Julian Assange FOTO EPA EFE
Julian Assange FOTO EPA EFE

 Stella Assange a spus că starea soţului ei se deteriorează cu fiecare zi dat fiind că el petrece majoritatea timpului într-o celulă din închisoarea Belmarsh din Londra.

Julian Assange a fost încarcerat la doar patru zile după ce a fost scos cu forţa din sediul ambasadei Ecuadorului din capitala britanică.

Assange se luptă să nu fie extrădat în Statele Unite, unde riscă o lungă pedeapsă cu închisoarea în legătură cu documente publicate de WikiLeaks.S

oţia sa a afirmat, într-o întâlnire online organizată de Uniunea Naţională a Jurnaliştilor, că perioada de detenţie a lui Assange la Belmarsh este acum una din cele mai lungi în acest centru.

'El a văzut criminali condamnaţi pentru infracţiuni armate la 8 ani (de închisoare), dar care au executat numai jumătate din sentinţă', a spus Stella Assange.'

Aşadar, el a stat în închisoare mai mult decât aceşti condamnaţi pentru infracţiuni armate. Este tratat într-un mod „inuman şi crud“, a afirmat soţia fondatorului WikiLeaks.

Potrivit Stellei Assange, există un sprijin din ce în ce mai mare în toată lumea pentru eliberarea soţului ei, mai ales datorită impactului acestui caz asupra libertăţii presei.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite