Tesla, obligată de instanţă să oprească defrişările pentru construirea megafabricii sale în apropiere de Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

La presiunile activiştilor de mediu locali, o instanţă superioară germană a decis oprirea temporară a defrişărilor în vederea construirii primei megafabrici Tesla în Europa, în apropiere de Berlin, relatează Reuters.

Biroul de mediu al landului german estic Brandenburg dăduse undă verde defrişării a 92 de hectare de pădure în Gruenheide însă compania lui Elon Musk nu primise autorizaţie de construcţie.

Potrivit Berlin Spectator, producătorul american de maşini electrice a apucat deja să taie deja sute de copaci. Premierul german s-a împlicat ca procedurile birocratice să fie accelerate, ceea ce şi explică faptul că Telsa a obţinut permisiunea de a defrişa pădurea mai devreme decât în mod obişnuit.

Instanţa superioară a landurilor Berlin şi Brandenburg a transmis într-un comunicat că a emis hotărărea de a stopa defrişările, întrucât altfel aceasta ar fi fost finalizate în trei zile, înainte ca curtea să se pronunţe asupra plângerii înaintate de organizaţia de mediu locală Liga Verde din Brandenburg.

„Nu trebuie să se presupună din start că moţiunea prin care se solicită protejarea pădurii nu are nicio şansă de reuşită”, se arată în motivarea deciziei.

Sute de oameni au protestat faţă de construirea megafabricii spunănd că pune în pericol fauna şi flora locale precum şi rezervele de apă, în timp ce politicienii pro-mediu de afaceri din cadrul partidelor Democrat-Creştin şi Liber Democrat au avertizat că o bătălie legală în această chestiune ar aduce prejudicii imaginii Germaniei ca mediu pentru investiţii.

Tesla îşi propune să înceapă producţia în iulie 2021 estimând pentru început o producţie anuală de 150.000 de autoturisme.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite