Teroristul Salah Abdeslam, singurul supravieţuitor al comandourilor care au atacat Parisul în noiembrie 2015, a fost inculpat pentru atentate comise în Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salah Abdeslam, singurul supravieţuitor al comandourilor care au însângerat Parisul la 13 noiembrie 2015, a fost inculpat în Belgia în dosarul atentatelor comise la 22 martie 2016 la Bruxelles, transmite AFP.

Teroristul Salah Abdeslam, în vârstă de 29 de ani, a fost inculpat pentru „participare la activităţile unei grupări teroriste“, a precizat Parchetul Federal Belgian, confirmând astfel o informaţie care circulă de mai multe zile în presa locală.

Atentatele sinucigaşe, revendicate de organizaţia teroristă Statul Islamic, s-au soldat cu 32 de morţi şi peste 340 de răniţi pe aeroportul internaţional Zeventem din Bruxelles şi la o staţie de metrou din capitala Belgiei.

Autorii acestor atentate au primit ordine din Siria şi au fost organizaţi de către o celulă franco-belgiană, aflată la originea atacurilor din 13 noiembrie 2015 de la Paris (130 de morţi).

Înaintea acestui anunţ, 12 persoane au fost deja inculpate în dosarul atentatelor din 22 martie 2016 de la Bruxelles, care numără totodatăp circa 800 de părţi civile.

Procesul în cazul atentatelor jihadiste din Bruxelles se va deschide anul viitor şi se va ţine la fostul sediu NATO. Potrivit estimărilor, procesul va dura între şase şi opt luni.

Mohamed Abrini şi Osama Krayem, arestaţi în aprilie 2016, se numără printre principalii suspecţi ai acestor atentate.

Primul a recunoscut că este „bărbatul cu pălărie“ observat împingând un cărucior în care se afla o valiză cu explozibili. El a abandonat valiza şi a fugit din aeroport.

Procesul în cazul atentatelor de la Paris urmează să înceapă în 2021. În total, 14 persoane, inclusiv 11 aflate în arest preventiv, sunt inculpate în această anchetă.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri