Terenurile agricole din jurul Zelendolsk necesită deminare, afirmă primarul localității ucrainene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Primarul din orăşelul ucrainean Zelenodolsk, din Estul ţării, caută finanţare internaţională pentru a putea achiziţiona roboţi specializaţi în deminarea terenurilor. Dmitro Neveselîi a declarat, joi, pentru AGERPRES, că toate terenurile agricole de pe raza localităţii sale sunt minate, iar necesitatea curăţării acestora este imperativă. 

Neveselîi susține că terenurile agricole sunt minate. FOTO EPA-EFE (Arhivă)
Neveselîi susține că terenurile agricole sunt minate. FOTO EPA-EFE (Arhivă)

  „Populaţia de la sate se ocupă mai mult de sectorul agrar, însă toate câmpurile sunt minate. Din acest motiv, facem tot posibilul, împreună cu organizaţiile internaţionale, să putem obţine ajutor pentru procurarea de roboţi pentru deminare. Vrem să ajutăm populaţia să demineze aceste câmpuri, pentru ca oamenii să poată semăna câmpurile şi să hrănească nu doar Ucraina, ci şi întreaga lume", a afirmat Dmitro Neveselîi. 

Populaţia din Zelenodolsk s-a opus avansării trupelor ruse spre oraşul Krivoi Rog, după ce cuceriseră Hersonul. În urma luptelor, 18 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva zeci au fost rănite, scrie Agerpres.

 Localitatea Zelenodolsk este situată la aproximativ 45 de kilometri de oraşul Krivoi Rog, la frontiera cu regiunea Herson. În acelaşi timp, micul orăşel se află la doar 40 de kilometri de linia frontului.     

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite