Teatrul Dramatic din Mariupol, refugiu pentru mii de ucraineni, bombardat de ruşi: Este încă imposibil de estimat amploarea acestui act oribil şi inuman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
teatru dramatic mariupol

Clădirea Teatrului Dramatic din Mariupol, unde erau adăpostiţi între 1.000 şi 1.200 de oameni, a fost bombardată de trupele ruse, a declarat pentru BBC viceprimarul oraşului, Serhiy Orlov. Nu există informaţii privind eventuale victime.

Pe 16 martie, trupele ruse au distrus intenţionat Teatrul Dramatic din centrul oraşului Mariupol, care a servit drept refugiu pentru mii de cetăţeni. O bombă a fost aruncată asupra clădirii. 

Este încă imposibil de estimat amploarea acestui act oribil şi inuman, deoarece ruşii continuă să bombardeze zonele rezidenţiale, informează canalul Telegram al Primăriei Mariupol.

„Se ştie că bombardamentul a distrus partea centrală a Teatrului Dramatic şi a distrus intrarea în adăpostul antibombe al clădirii. Informaţiile despre victime sunt în curs de clarificare. Este imposibil de găsit cuvinte care să descrie nivelul de cruzime şi cinism al ocupanţilor ruşi "Femeile, copiii şi bătrânii rămân în vizorul inamicului. Sunt civili complet neînarmaţi. Este evident că singurul scop al armatei ruse este genocidul poporului ucrainean", se arată în comunicatul primăriei.

Viceprimarul oraşului-port Mariupol, Serhi Orlov, a declarat pentru că în clădire se aflau între 1.000 şi 1.200 de oameni. Numărul victimelor este încă necunoscut, a precizat el. Informaţia a fost confirmată şi de ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, care a spus că sute de civili se adăposteau în clădire.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite