Tabăra de refugiaţi de la Idomeni se transformă într-un rai al infractorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabăra de refugiaţi de la Idomeni Foto: Guliver/GettyImages
Tabăra de refugiaţi de la Idomeni Foto: Guliver/GettyImages

Tabăra de refugiaţi de la Idomeni, situată la frontiera greco-macedoneană, devine o problemă din ce în ce mai mare pentru autorităţile elene, din cauza criminalităţii organizate, relatează focus.de.

Potrivit presei elene, menţionează sursa anterior citată, un vagon dezafectat s-a transformat într-un bordel, iar traficanţi de droguri care provin din Africa de Nord vând stupefiante. În plus, în zonă au început să apară tot mai mulţi traficanţi de persoane. Presa din Grecia vorbeşte deja despre „ghetoul Idomeni“.

Poliţia elenă, care nu este prezentă în interiorul taberei, ar fi blocat însă accesul spre „orăşelul de corturi“ în care trăiesc în momentul de faţă, potrivit datelor furnizate de autorităţile din Grecia, 9.200 de refugiaţi şi migranţi. 

Mass-media relatează însă că în zonă s-ar afla până la 11.000 de oameni, care nu vor sub nicio formă să fie mutaţi în căminele de refugiaţi de pe teritoriul Greciei, întrucât încă speră că Macedonia îşi va redeschide graniţa şi îi va lăsa, astfel, să-şi continue drumul spre Europa Occidentală.

În ultima perioadă, tabăra de la Idomeni a fost de mai multe ori scena unor confruntări violente între migranţi şi forţele de ordine, care s-au văzut nevoite să facă uz inclusiv de gaze lacrimogene pentru a potoli mulţimea care voia să treacă graniţa.

Anul trecut, 1,1 milioane de migranţi au ajuns în Europa, criza migranţilor provocând disensiuni în cadrul blocului comunitar privind modalitatea de gestionare a situaţiei.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite