Sute de cadavre au fost descoperite sub un supermarket din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supermarketul a fost ridicat pe locul unui spital din Evul Mediu, care avea şi propriul cimitir FOTO Daily Mail
Supermarketul a fost ridicat pe locul unui spital din Evul Mediu, care avea şi propriul cimitir FOTO Daily Mail

Arheologii care săpau sub un supermarket din Franţa au descoperit peste 200 de schelete umane, multe dintre ele îngropate în acelaşi mormânt, anunţă France 24.

Directorul supermarketului Monoprix din Franţa a dorit să elibereze subsolul pentru a-l redecora. 

Ne aşteptam să găsim ceva oase, pentru că ştiam că acolo a fost un cimitir, dar nu ne aşteptam la o groapă comună“, explică managerul magazinului.

Supermarketul a fost ridicat pe locul unui spital din Evul Mediu, care avea şi propriul cimitir, însă toată lumea credea că morţii fuseseră mutaţi în catacombele Parisului în anii 1700, notează „The Telegraph“.

În total, arheologii au descoperit opt morminte, în şapte dintre ele aflându-se câte 20 de cadavre. Ultimul mormânt conţinea peste 150 de schelete, puse unele peste altele.

Faptul că atât de mulţi oameni au fost îngropaţi împreună, că mormântul este atât de mare, ne arată că la spital a existat o situaţie extremă. Ar fi putut fi vorba de o epidemie, de foamete sau de febră“, spune arheologul-şef. 

Ipoteza este destul de corectă, dacă se ia în considerare faptul că în Paris, între anii 1300 şi 1500 au avut loc epidemii de ciumă, iar în anii 1600, o epidemie de variolă. Arheologii plănuiesc să testeze ADN-ul scheletelor şi să le dateze pentru a descoperi când şi de ce au murit acei oameni în „Hôpital de la Trinité“, care a fost dărâmat în anii 1700.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite