„Super iahtul lui Putin“, confiscat de autorităţile din Italia. Ambarcaţiunea are o valoare de 700 de milioane dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iahtul este unul dintre cele mai mari din lume FOTO: superyachtfan.com
Iahtul este unul dintre cele mai mari din lume FOTO: superyachtfan.com

Vineri 6 mai, autorităţile din Italia au confiscat super-iahtul ”Şeherezada”, despre care se presupune că este deţinut chiar de către preşedintele rus Vladimir Putin.

După cum precizează jurnaliştii americani de la CNN, conform unui comunicat de presă al Poliţiei Financiare din Italia, iahtul ”Şeherezada”, unul dintre cele mai mari din lume, era investigat încă de acum două luni cu suspiciunea că ar avea legături cu guvernul din Rusia. 

Investigaţiile duse de către anchetatori italieni ”au scos la iveală prezenţa unor legături economice şi de afaceri semnificative” între proprietarul iahtului şi ”elemente de prim-rang din cadrul guvernului din Rusia”.

Daniele Franco, ministrul de Finanţe din Italia, a emis vineri, 6 mai, un decret prin care iahtul, a cărui valoare este estimată la 700 milioane de dolari şi care este înregistrat în Insulele Cayman, nu are voie să plece din portul italian Marina di Carrara, din Toscana, acolo unde este ancorat încă din septembrie 2021 pentru reparaţii.

Conform CNN, proprietarul superiahtului – al cărui nume nu a fost dat publicităţii - ar avea legături şi cu mai mulţi oligarhi ruşi sancţionaţi de către Uniunea Europeană.

După cum scriu jurnaliştii de la site-ul de investigaţii SuperYachtFan, iahtul confiscat de către autorităţile italiene are o lungime de 136 de metri, un volum de peste 10.000 de tone, costurile anuale de întreţinere se ridică la minimum 50 de milioane de dolari, iar interiorul a fost realizat de către Zuretti Yacht Design, un nume de referinţă în domeniu. Iachtul poate găzdui maximum 58 de persoane, inclusiv echipajul.

Iahtul are printre altele câteva piscine, două heliporturi, un bar special şi băi cu robinete din aur.

Vă mai recomandăm şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Orice acord de pace cu Rusia ar depinde de retragerea armatei ruse la poziţiile de dinaintea invaziei, afirmă Zelenski

Primele imagini surprinse cu dronele „kamikaze” Switchblade care îi atacă pe militarii ruşi VIDEO

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite