„Super-cartel” al drogurilor, destructurat de Europol: controla o treime din traficul de cocaină în Europa VIDEO

0
0

Europol a transmis, luni, forțe de poliție au destructurat un „super-cartel” al drogurilor care controla aproximativ o treime din traficul de cocaină în Europa, și au reținut 49 de suspecți în mai multe țări, relatează AFP, conform Agerpres.

Operațiunea internațională a forțelor de poliție a dus la confiscarea a 30 de tone de cocaină și la rețineri pe teritoriul Europei în în Franţa, Spania, Belgia şi Ţările de Jos, dar şi în Dubai, conform unui comunicat al Europol. 

Baronii drogurilor, consideraţi ţinte de mare interes de către Europol, se aliaseră pentru a constitui ceea ce era cunoscut drept un „super-cartel” care controla în jur de o treime din traficul de cocaină în Europa”, se arată în comunicat.  

Europol
49 de persoane au fost arestate

Conform Europol, „amploarea importurilor de cocaină în Europa sub controlul şi comanda suspecţilor era masivă”. 

În Dubai au fost reținuți doi suspecți „de mare interes”, care aveau legături în Țările de Jos, dar și alți doi cu legături în Spania și doi având legături cu Franța. 

De asemenea, au mai fost reținute 13 persoane în Spania, 6 în Franța și 10 în Belgia. În cadrul aceleiași operațiuni au fost arestate 14 persoane în Țările de Jos în anul 2021. 

Parchetul Ţărilor de Jos a comunicat că va solicita Emiratelor Arabe Unite extrădarea celor doi suspecţi cu cetăţenie olandeză arestaţi în Dubai.

  Unul dintre ei este un bărbat în vârstă de 37 ani cu dublă cetăţenie, olandeză şi marocană, învinuit că a introdus mii de kg de cocaină în Ţările de Jos în anul 2020 şi 2021. Celălalt are 40 de ani şi dublă cetăţenie, olandeză şi bosniacă, menționează parchetul. 

 „Este vorba despre infracţiuni grave legate de traficul internaţional de droguri, în principal din America de Sud via porturile Anvers şi Rotterdam”, conform comunicatului autorităţilor olandeze. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri