Strănepoata lui Goering: "M-am sterilizat pentru a nu transmite mai departe genele unui monstru"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descendenţii liderilor nazişti au vorbit, pentru prima dată, în faţa camerelor de filmat despre sentimentele de durere şi repulsie pe care le au faţă de înaintaşii lor, relatează Dailymail.

Potrivit unui documentar israelian despre Holocaust, Bettina Goering, strănepoata lui Hermann Goering, mâna dreaptă a lui Adolf Hitler, a declarat că ales să fie sterilizată pentru "a nu transmite mai departe genele unui monstru",


În vârstă de 53 de ani, Bettina Goering locuieşte în prezent în Santa Fe, din statul american New Mexico, unde practică medicina naturistă. Ea a mărturisit că atât ea, cât şi fratele ei, au decis să se sterilizeze.

"Am făcut o operaţie de legare a trompelor uterine la vârsta de 30 de ani deoarece mă temeam să nu creez un alt monstru. Arăt exact ca el - ochii, bărbia, profilul. Semăn cu el mai mult decât propria lui fiică", a adăugat Bettina Goering.

Ea a relatat cum tatăl ei, Heinz, a fost adoptat de unchiul său, Hermann Goering, după ce tatăl lui a murit, şi a devenit pilot în Luftwaffe. Avionul pilotat de Heinz a fost doborât pe teritoriul Uniunii Sovietice, iar el s-a întors din captivitate în Germania, în 1952. Atunci a aflat că cei doi fraţi ai săi s-au sinucis din cauza ruşinii, iar averile familiei au fost confiscate.

În documentarul "Hitler's Children", regizat de israelianul Chanoch Zeevi, Bettina Goering, al cărui tată a decedat în 1981, mai spune că acesta nu a vorbit niciodată despre Holocaust sau despre abominabilul său unchi. "Bunica mea a fost însă mai puţin evazivă, îl adora", spune ea. Bettina a adăugat că bunica ei păstra cu drag multe poze în care acesta era alături de Hitler, iar în momentul în care au vizionat împreună un documentar despre Holocaust, acesta a spus că "sunt numai minciuni, nu aşa s-a întâmplat"

Hermann Goering a fost condamnat la moarte, împreună cu alţi 11 nazişti, în timpul procesului de la Nürnberg din 1946, însă s-a sinucis în celula sa, înghiţind otravă, în noaptea dinaintea execuţiei.

"Trăiesc cu ruşinea a ceea ce a făcut el"

Ricardo, fiul lui Adolf Eichmann, a declarat că pur şi simplu nu poate să explice motivele pentru care tatăl său a devenit principalul arhitect al Holocaustului. În decursul celui de al doilea război mondial, conform cu politica regimului naţional-socialist din Germania de sub conducerea lui Adolf Hitler, Adolf Eichmann a planificat şi a îndeplinit acţiuni de deportare şi exterminare în masă a evreilor din Europa de est, din motive de rasism şi antisemitism.

Deşi Hitler nu a avut urmaşi, mulţi dintre conducătorii Germaniei naziste aveau familii, iar copii lor îşi amintesc şi în prezent cum erau mângâiaţi pe cap de Fuhrer, mai scrie Dailymail.

Niklas Frank, unul dintre finii lui Hitler, este fiul lui Hans Frank, guvernatorul Poloniei sub ocupaţia nazistă, responsabil pentru uciderea în lagărele de concentrare a peste şase milioane de evrei. În documentarul lui Chanoch Zeevi, Niklas Frank a mărturisit că "dispreţuieşte" trecutul tatălui său, pe care l-a descris ca fiind "o scursură de hitlerist fanatic".

Niklas Frank susţine de mai mulţi ani diverse prelegeri despre tată său, în faţa tinerilor din fosta Germanie Democrată, dorind să îi ajute, pentru a nu cădea pradă fanatismului de extremă dreaptă, care câştigă tot mai mulţi adepţi în rândurile tinerilor şomeri şi ai tinerilor germani aflaţi în situaţii disperate.

"Nu am reuşit să mi-l scot din memorie... Trăiesc cu ruşinea a ceea ce a făcut el", mai spune Niklas Frank.

Documentarul prezintă şi o scenă în care Monika Hertwig, fiica lui Amon Goeth, comandantul lagărului de concentrare Płaszów (Polonia) interpretat de Ralph Fiennes în filmul "Lista lui Schindler", în momentul în care se întâlneşte cu un bărbat care îi spune că tatăl ei obişnuia să împuşte femei şi copii, "din pur amuzament".

Zeevi a declarat că a descoperit "similarităţi fascinante" între emoţiile urmaşilor autorilor Holocaustului şi emoţiile trăite de supravieţuitorii Holocaustului, ai căror copii s-au întâlnit cu cei ai torţionarilor părinţilor lor în cadrul unui program special.

Filmul va fi definitivat în acest an.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite