Stoltenberg: Solicităm Rusiei să înceteze imediat operaţiunile militare în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jens Stoltenberg FOTO EPA-EFE
Jens Stoltenberg FOTO EPA-EFE

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri că Rusia a distrus pacea pe continentul european, afirmaţiile fiind făcute înaintea summitului de urgenţă NATO, convocat pentru a discuta despre invazia Rusiei în Ucraina, ultimele evoluţii ale operaţiunilor militare din cadrul conflictului, precum şi despre deciziile pe care statele membre NATO le vor lua de comun acord.

„Rusia a distrus pacea pe continentul european. S-a adeverit ceea ce am prezis de luni de zile, în pofida tuturor eforturilor noastre de a găsi o soluţie diplomatică. Moscova este pe deplin răspunzătoare pentru invazia premeditată şi desfăşurată cu sânge rece”, a afirmat Stoltenberg.

„Condamnăm cu fermitate agresiunea Rusiei şi solicităm Rusiei să înceteze imediat operaţiunile militare. Suntem alături de curajosul poporul ucrainean, sprijinim pe deplin suveranitatea şi integritatea teritorială, precum şi dreptul la autodeterminare şi cel de a-şi alege propria cale”, a adăugat secretarul general al NATO, potrivit news.ro.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite