Steagul Ucrainei flutur─â din nou pe Insula ┼×erpilor

0
0
Insula Serpilor dupa retragerea Rusiei FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE (Arhiv─â)

For┼úele armate ucrainene au arborat drapelul ┼ú─ârii pe Insula ┼×erpilor, dup─â ce for┼úele ruse s-au retras din acest avanpost strategic, a declarat, luni, un purt─âtor de cuv├ónt al Comandamentului Sudic al armatei, c─âpitanul Natalia Humeniuk, relateaz─â CNN.

ÔÇŁDrapelul Ucrainei a fost arborat pe insul─â... opera┼úiunea a fost finalizat─â, insula a fost returnat─â ├«n jurisdic┼úia UcraineiÔÇŁ, a declarat Natalia Humeniuk, luni, f─âr─â a oferi niciun detaliu suplimentar.

Insula ┼×erpilor se afl─â la aproximativ 48 de kilometri ├«n largul coastei Ucrainei ┼či este aproape de c─âile maritime care duc spre Str├ómtoarea Bosfor ┼či Marea Mediteran─â.

Trupele ruse au p─âr─âsit Insula ┼×erpilor din Marea Neagr─â, au anun┼úat s─âpt─âm├óna trecut─â For┼úele Armate ucrainene, dup─â ce au efectuat ceea o opera┼úiune ÔÇŁde succesÔÇŁ.

S─âpt─âm├óna trecut─â, armata rus─â anun┼úa c─â s-a retras de pe Insula ┼×erpilor ÔÇ×├«n semn de bun─âvoin┼ú─âÔÇŁ, pentru a facilita exporturile de cereale din Ucraina. Ucrainenii, ├«ns─â, sus┼úin c─â retragerea ru┼čilor este consecin┼úa unei ÔÇ×opera┼úiuni de succesÔÇŁ a militarilor ucraineni.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite