Steagul Ucrainei flutură din nou pe Insula Şerpilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE (Arhivă)
FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Forţele armate ucrainene au arborat drapelul ţării pe Insula Şerpilor, după ce forţele ruse s-au retras din acest avanpost strategic, a declarat, luni, un purtător de cuvânt al Comandamentului Sudic al armatei, căpitanul Natalia Humeniuk, relatează CNN.

”Drapelul Ucrainei a fost arborat pe insulă... operaţiunea a fost finalizată, insula a fost returnată în jurisdicţia Ucrainei”, a declarat Natalia Humeniuk, luni, fără a oferi niciun detaliu suplimentar.

Insula Şerpilor se află la aproximativ 48 de kilometri în largul coastei Ucrainei şi este aproape de căile maritime care duc spre Strâmtoarea Bosfor şi Marea Mediterană.

Trupele ruse au părăsit Insula Şerpilor din Marea Neagră, au anunţat săptămâna trecută Forţele Armate ucrainene, după ce au efectuat ceea o operaţiune ”de succes”.

Săptămâna trecută, armata rusă anunţa că s-a retras de pe Insula Şerpilor „în semn de bunăvoinţă”, pentru a facilita exporturile de cereale din Ucraina. Ucrainenii, însă, susţin că retragerea ruşilor este consecinţa unei „operaţiuni de succes” a militarilor ucraineni.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite