Sondaj: Germanii văd relaţia cu Trump ca fiind o problemă mai mare decât cea reprezentată de Coreea de Nord sau Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele SUA, Donald Trump
Preşedintele SUA, Donald Trump

Germanii îl consideră pe preşedintele SUA Donald Trump ca fiind o provocare mai mare pentru politica externă a Germaniei decât liderii autoritari din Coreea de Nord, Rusia sau Turcia, conform unui sondaj realizat de Fundaţia Koerber, informează Reuters.

Pe primul loc în topul îngrijorărilor cetăţenilor germani în ceea ce priveşte politica externă au fost refugiaţii, 26% dintre repondenţi fiind preocupaţi de abilitatea Germaniei de a face faţă fluxului de refugiaţi.

Pe locul doi se află relaţia cu Statele Unite ale Americii şi cu Donald Trump, 19% dintre cei care au răspuns la sondaj fiind de părere că sunt puşi în faţa unei provocări majore, urmată de Turcia cu 17%, Coreea de Nord cu 10% şi Rusia cu 8%.

De când a ajuns la Casa Albă, Donald Trump a provocat îngrijorare în rândurile cetăţenilor germani prin faptul că a retras SUA din tratatul privind clima de la Paris, a refuzat să certifice acordul internaţional în ceea ce priveşte programul nuclear al Iranului şi a criticat surplusul de exporturi faţă de importuri şi contribuţiile statului german la NATO.

De asemenea, sondajul, realizat în octombrie pe un eşantion de 1.005 cetăţeni cu drept de vot, indică faptul că 56% dintre germani descriu relaţia cu SUA ca proastă sau foarte proastă.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite