Şoferul camionetei care a lovit o terasă din centrul Bruxellesului, acuzat de tentativă de crimă

0
Publicat:

Şoferul camionetei care a lovit vineri o terasă din centrul Bruxellesului, rănind uşor şase persoane, va fi pus sub acuzare pentru tentativă de crimă, a relatat sâmbătă agenţia de presă Belga.

O camionetă a lovit o terasă din centrul Bruxellesului, Foto: Captură video
O camionetă a lovit o terasă din centrul Bruxellesului, Foto: Captură video

Potrivit sursei citate, parchetul belgian a confirmat acuzaţia, dar a refuzat să facă vreun comentariu legat de identitatea suspectului.

În ancheta declanşată după incident, poliţia belgiană a arestat un bărbat vineri la Anvers (nordul Belgiei), după ce acesta fugise de la locul incidentului. Vehiculul său a fost găsit în apropiere, transmite Agerpres.

Investigatorii au încercat să determine dacă bărbatul a îndreptat intenţionat camioneta spre terasa respectivă.

,,Ştiu că aceste fapte amintesc de atacuri pe care le-am văzut în străinătate, dar pentru moment nu ştim dacă acest caz este cu siguranţă un atac'', a declarat vineri seară Willemien Baert, purtătoare de cuvânt a Parchetului belgian, la scurt timp după ce presupusul autor fusese arestat.

Camioneta a lovit o terasă situată pe strada Saint-Michel, situată în apropiere de zona pietonală din centrul capitalei belgiene.

Puţin înainte de ora 13.00, o camionetă a intrat pe o terasă de pe strada Saint-Michel, în centrul istoric al oraşului, zonă extrem de frecventată, iar şoferul a fugit cu vehiculul său după coliziune. Serviciile de urgenţă s-au deplasat foarte rapid la locul incidentului, au existat şase răniţi uşor care au primit îngrijiri pe loc“, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Bruxelles-Capitale.

Primarul Bruxelles-ului, prezent la fața locului, a declarat pentru presa locală că șoferul unei camionete precum cele de livrări a intrat cu viteză în terasa de pe strada Saint-Michel.

,,Este adevărat că circula cu o viteză foarte mare și a vizat terasa. Dar nu voi trage concluzii înaintea anchetatorilor. Avem foarte multe imagini surprinse de camerele de supraveghere. Sper că autorul va fi identificat repede", a declarat primarul Philippe Close citat de lesoir.be.

Potrivit postului public de radio şi televiziune RTBF, bărbatul arestat nu era cunoscut ca extremist.

La 22 martie 2016, oraşul Bruxelles a fost ţinta unui dublu atentat, revendicat de organizaţia Stat Islamic. Atacurile sinucigaşe cu bombă de la aeroportul Zaventem şi de la metroul bruxellez s-au soldat cu 32 de morţi şi cel puţin 340 de răniţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite