Slovacia trimite Ucrainei vehicule de luptă BVP-1 de fabricație sovietică

0
Publicat:

Slovacia va furniza Ucrainei 30 de vehicule de luptă BVP-1 de fabricație sovietică ca parte a unui schimb de arme cu Germania, a anunțat marți ministrul slovac al apărării.

Slovacia trimite Ucrainei blindate de infanterie BVP-1 FOTO Wikipedia
Slovacia trimite Ucrainei blindate de infanterie BVP-1 FOTO Wikipedia

Jaroslav Nad (OLaNO) a făcut anunțul marți pe contul său de Facebook, informează agenţia slovacă TASR preluată de Agerpres.

Ministrul slovac al apărării a precizat că Slovacia va primi la schimb 15 tancuri germane Leopard 2A4, care vor fi livrate după ce vor fi supuse unei revizii generale de către partea germană. Pachetul va mai conține piese de schimb, muniţie şi instruire a echipajelor.

Primul tanc Leopard va sosi la începutul lunii decembrie, urmând ca restul să fie livrat treptat, într-un ritm de câte unul sau două pe lună, a anunțat Nad.

El a subliniat că toate părţile implicate au de câştigat de urma acestui schimb, şi a evidenţiat cooperarea Slovaciei cu Germania în domeniul apărării.

Recent, SUA au anunțat un nou pachet militar în valoare de 400 de milioane de dolari. Potrivit unui responsabil de la Casa Albă citat de CNN aceasta va cuprinde muniţii suplimentare pentru sistemele antiaeriene NASAMS, 150 de mitraliere grele cu termoviziune pentru contracararea dronelor, muniţii suplimentare pentru lansatoarele multiple de rachete HIMARS, 200 de obuze ghidate de calibrul 155 mm, plus alte echipamente.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite