Serbia şi Kosovo au ajuns la un acord pentru normalizarea relaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Reuters
FOTO Reuters

Premierii din Serbia şi Kosovo au ajuns la un acord pentru normalizarea relaţiilor dintre Belgrad şi Priştina, cu ocazia întrevederii de la Bruxelles, afirmă surse europene citate de AFP.

Informaţia a fost confirmată, pe Twitter, de ministrul kosovar de Externe. "Acest acord reprezintă o bază pentru normalizarea relaţiilor", a explicat Enver Hoxhaj.

Premierul kosovar, Hashim Thaci, şi omologul său sârb, Iviţa Dacici, s-au întâlnit vineri, la Bruxelles, la insistenţele Uniunii Europene, după mai multe rude de negocieri soldate cu eşecuri.

Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, care a participat direct la negocieri, a salutat acordul. "Negocierile s-au încheiat. Acordul a fost parafat de cei doi premieri. Este un pas în plus spre Europa", a spus Ashton.

"Acst acord deschide calea spre normalizarea relaţiilor dintre ţările şi popoarele noastre", a declarat premierul kosovar, Hashim Thaçi.

"Propunerile Serbiei au fost acceptate. Am parafat un proiect al textului asupra căruia cele două părţi se vor pronunţa în următoarele zile pentru a spune dacă îl acceptă sau nu", a spus premierul sârb, Iviţa Dacici.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite