Spionajul post-pandemie. Șeful BND se plânge că potențialii candidați vor să lucreze de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful Serviciului Federal de Informații (BND) al Germaniei afirmă că instituția pe care o conduce se confruntă cu dificultăți de angajare din cauza faptului că unele condiții de muncă care nu mai corespund aspirațiilor unei părți a populației active, mai ales a tinerilor născuți după 1995.

Bruno Kahl FOTO EPA-EFE
Bruno Kahl FOTO EPA-EFE

Potrivit lui Bruno Kahl, noii potențiali candidați sunt interesați să muncească de la distanță și să-și aducă telefoanele mobile personale la birou, ceea ce este imposibil din motive de securitate.

„Înainte de (pandemia de, n. red.) coronavirus, aveam 10.000 de candidați în fiecare an. Puteam să-i alegem pe cei mai buni, dar tot nu era suficient”, a declarat șeful BND, adăugând că existau probleme în a recruta interpreți în limba arabă, specialiști în domeniul STEM (științe, tehnologie, inginerie și matematice) și experți cibernetici.

Potrivit publicației germane „Tarnkappe”, BND trebuie să găsească de urgență soluții adecvate pentru a-și desfășura activitatea în mod eficient.

„Nu putem oferi anumite lucruri care sunt considerate de la sine înțelese astăzi”, a insistat Kahl.

O altă problemă o reprezintă concurența din domeniul privat, ale cărui oferte sunt mai atractive inclusiv la nivel financiar, notează „Tarnkappe”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite