Şeful cecen Ramzan Kadîrov îi contrazice pe negociatorii ruşi şi spune că Rusia nu va face concesii în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Ramzan Kadîrov, puternicul şef al republicii ruse Cecenia, a declarat miercuri că Moscova nu va face concesii în războiul său din Ucraina şi nu va devia de la linia oficială, sugerând chiar, că însuşi negociatorul Kremlinului a greşit cu privire la dezescaladarea conflictului, potrivit Reuters.

Kadîrov, care conduce forţele cecene care luptă în Ucraina ca parte a operaţiunii militare a Rusiei, a declarat într-un comentariu pe Telegram că preşedintele Vladimir Putin nu va opri pur şi simplu ceea ce a început acolo.

El a reacţionat la cele spuse de Vladimir Medinsky, negociatorul-şef al Rusiei, care a declarat, în urma discuţiilor cu Ucraina de marţi, că Moscova ia măsuri pentru a detensiona conflictul, inclusiv prin reducerea activităţii militare în jurul Kievului.

„Nu vom face nicio concesie... Medinsky a greşit, a făcut o formulare incorectă... Şi dacă credeţi că el (Putin) va renunţa la ceea ce a început, aşa cum ne este prezentat astăzi, acest lucru nu este adevărat”, a spus Kadîrov.

Kadîrov, care a ajuns la putere în Cecenia, o republică autonomă a Federaţiei Ruse, în principal musulmană, în urma a două războaie brutale după prăbuşirea Uniunii Sovietice, s-a descris adesea drept „infanteristul” lui Putin. Moscova a alocat sume uriaşe de bani pentru a reconstrui această republică din sudul Rusiei.

Deşi deţine o putere uriaşă şi este unul dintre cei mai influenţi lideri regionali ai ţării, declaraţiile sale care le contrazic pe cele ale lui Medinsky au fost extrem de neobişnuite pe un subiect atât de sensibil precum războiul.

„Desigur, aceasta ar putea fi o problemă serioasă pentru Putin”, a declarat Tatiana Stanovaya, analist politic, pe Telegram.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite