Şefa diplomaţiei germane, înainte de întrevederea dintre Putin şi Scholz: Rusia să „îşi retragă trupele” de la graniţa cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Annalena Baerbock FOTO EPA-EFE
Annalena Baerbock FOTO EPA-EFE

Ministrul de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a declarat, marţi, că responsabilitatea de a detensiona conflictul din Ucraina revine Rusiei. Şefa diplomaţiei germane a solicitat Moscovei să îşi retragă trupele de la frontiera cu Ucraina, informează AFP.

Cancelarul german Olaf Scholz urmează să se întâlnească cu preşedintele Vladimir Putin în cursul zilei de marţi, pentru a discuta pe tema crizei ucrainene.

„Situaţia este deosebit de periculoasă şi poate escalada în orice moment”, a declarat ministrul de Externe german Annalena Baerbock, într-un comunicat, înaintea discuţiilor de la Moscova dintre cei doi lideri.

„Responsabilitatea pentru detensionare aparţine în mod clar Rusiei şi Moscova trebuie să îşi retragă trupele”, a continuat ea.

„UE şi NATO sunt unite în jurul Ucrainei. Trebuie să folosim toate oportunităţile de dialog pentru a ajunge la o soluţie paşnică”. a adăugat Baerbock.

Liderii occidentali consideră că trupele ruseşti desfăşurate la graniţa cu Ucraina reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa securităţii Europei de la sfârşitul Războiului Rece. În acest sens, statele occidentale au pregătit un pachet de sancţiuni economice drept răspuns la orice atac al Rusiei asupra Ucrainei.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi consilierii săi au afirmat în repetate rânduri că situaţia actuală este rezultatul ignorării de către Statele Unite şi Europai de Vest a preocupărilor legitime de securitate ale Kremlinului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite