Scrisorile de dragoste ale nazistului Heinrich Himmler şi ale soţiei lui, dezvăluite publicului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din corespondenţa între Heinrich Himmle, unul dintre cei mai mari criminali de război nazişti şi care a fost mâna dreaptă a lui Adolf Hitler, şi soţia lui Margarete Himmle a fost publicată duminică de cotidianul german „Die Welt”, după ce a fost ascunsă timp de mai mulţi ani în Tel Aviv, Israel.

Scrisori de dragoste, jurnale şi fotografii care au aparţinut lui Heinrich Himmler, unul dintre liderii nazişti de prim rang ai Germaniei naziste şi responsabil pentru numeroase crime ale Holocaustului, au fost publicate recent, oferind lumii întregi şansa de a avea acces la detalii personale despre colaboratorul lui Hitler.

Documentele au fost autentificate de specialiştii Arhivei Federale Germane, fiind consideraţi cei mai buni experţi din lume care pot autentifica materiale ce au aparţinut acelei perioade, iar în prezent sunt păstrate într-un seif bancar în Tel Aviv.

Scrisorile schimbate între Heinrich şi soţia lui arată o faţă necunoscută şi nebănuită a nazistului care a avut o contribuţie majoră la orchestrarea crimelor Holocaustului. „Călătoresc spre Auschwitz. Sărutări, al tău Heini”, a scris acesta lui Margarete, înainte de a efectua o inspecţie la lagărul de concentrare unde a ordonat moartea a aproximativ 1,5 milioane de oameni, notează „The Guardian”.

Himmler şi soţia lui împărtăşeau aceleaşi antisemitism. „Biata drăguţă, trebuie să se certe pe bani cu acei vrei nenorociţi”, i-a scris Heinrich lui Margaret pe 16 aprilie 1928, deplângând că soţia lui tebuia să se descurce singură în Berlin.

„Toată situaţia asta cu evreii...când vom scăpa de problema aceasta ca să ne putem bucura de vieţile noastre?”, l-a întrebat Margarete pe Himmler înainte ca soţul ei să pună în aplicare planurile Nopţii de Cristal, pogromul împotriva evreilor de la 9-13 noiembrie 1938.

Himmler, care s-a sinucis în timp ce se afla în custodia autorităţilor britanice, pe 23 mai la Lüneberg, se autodescria drept un slujitor al patriei sale, „călit de-a lungul a zece ani de lupte”. Margarete îşi aprecia soţul şi uneori flirta cu Himmler prin intermediul scrisorilor: „sunt atât de norocoasă să am un bărbat atât de malefic de bun, care îşi iubeşte soţia rea la fel de mult ca pe sine”

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite