Sârbii primesc vouchere de cumpărături dacă se vaccinează împotriva COVID-19

0
0
Pe lângă vaccinurile Pfizer/BioNTech, AstraZeneca şi Moderna, Serbia foloseşte de asemenea vaccinul rusesc Sputnik V şi pe cel chinezesc Sinopharm.
Pe lângă vaccinurile Pfizer/BioNTech, AstraZeneca şi Moderna, Serbia foloseşte de asemenea vaccinul rusesc Sputnik V şi pe cel chinezesc Sinopharm.

Zeci de persoane s-au aşezat joi la coadă într-un mare mall din capitala Serbiei, Belgrad, în speranţa că vor fi printre primii care vor primi vaccinul anti-COVID-19 şi odată cu el un voucher de cumpărături, în cadrul ultimei iniţiative locale de stimulare a interesului pentru vaccinare, relatează agenţia Reuters.

28,81% din populaţia de 7 milioane de locuitori ai Serbiei s-au vaccinat cu cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19.

Astfel, guvernul doreşte să accelereze programul de vaccinare prin iniţiative precum crearea unor centre de vaccinare unde populaţia să se poată vaccina fără programare sau facilităţi pentru cumpărături în mall-uri.

Toate persoanele care se vor vaccina anti-COVID-19 până pe 31 mai vor primi echivalentul a 25 de euro ca premiu pentru ''responsabilitatea'' lor, a promis preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic.
o iniţiativă separată de cea a preşedintelui a fost a mall-ului Usce din Belgrad care le-a oferit celor care s-au vaccinat un voucher de cumparaturi de circa 25 de euro (3.000 de denari).

 ,,Este foarte ingenios, pentru că asta motivează foarte bine oamenii'', spune Nikolina, o femeie în vârstă de circa 30 de ani.
O iniţiativă asemănătoare a venit şi din partea unui restaurant din oraşul sârb Kragujevac, care le oferă gratis o porţie de friptură sau de gulaş celor care se vaccinează anti-COVID-19.

,,Afacerea noastră, cateringul, a fost afectată în mod special (...), iar dacă vaccinarea este soluţia, atunci dorim să contribuim şi noi'', a declarat patronul restaurantului, Stavro Raskovic.

Numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut treptat în Serbia în ultimele săptâmâni, până la circa 1.200 pe zi, iar guvernul încearcă să obţină o scădere şi mai mare pentru a putea redeschide mai mult economia. Restaurantele, cafenelele, barurile şi cluburile pot funcţiona deocamdată doar în aer liber.
 

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite