Salarii mai mici pentru directorii societăţilor publice belgiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul Belgiei, Elio Di Rupo. FOTO: L'Express
Prim-ministrul Belgiei, Elio Di Rupo. FOTO: L'Express

Guvernul belgian a făcut duminică publică decizia de numire a noilor şefi pentru cinci societăţi publice, diminuând în acelaşi timp salariile corespunzătoare acestor funcţii, pentru a nu mai depăşi salariul brut al prim-ministrului Belgiei, care în prezent este de 29.000 de euro.

Această decizie va contribui la restabilirea unei forme de justiţie salarială (…) Trebuie să punem capăt indecenţei unor asemenea salarii”, a declarat ministrul pentru Întreprinderi Publice, socialistul Jean-Pascal Labille, cel care a iniţiat demers, citat de AFP.

Cu nouă luni înainte de alegerile parlamentare din mai 2014, problema de numire a managerilor principalelor societăţi ale sectorului public şi grila de remunerare a lor au fost în atenţia dezbaterii publice în ultima perioadă.

Cele şase partide din coaliţie guvernamentală vor să-şi plaseze persoane apropiate la conducerea acestor societăţi. Cu toate că majoritatea liderilor de decizie din partide doreau o amânare a acestei decizii până la urmă s-a ajuns la o decizie, potrivit prim-ministrului belgian, Elio Di Rupo, citat de publicaţia franceză Liberation.

Directorul Poştei belgiene (BPOST), Johnny Thijs, cu toate că nu este direct implicat în aceste numiri a declarat, recent, că nu este pregătit să-şi vadă salariul actual de 1,12 milioane euro pe an diminuat la 290.000, ceea ce a dus la ample proteste din partea sindicatelor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite