Rușii l-au „omorât” pe regele Charles al III-lea. Reacția Palatului Buckingham

0
Publicat:

Un canal de Telegram popular în Rusia l-a declarat mort, luni, pe regele Charles al III-lea, susținând că vestea a fost dată de Palatul Buckingham.

Regele Charles al III-lea FOTO Arhivă
Regele Charles al III-lea FOTO Arhivă

„Palatul Buckingham a anunțat moartea regelui Charles al III-lea al Marii Britanii. Regele britanic a murit la vârsta de 75 de ani. El a ocupat tronul mai puțin de un an”, a transmis canalul de Telegram Mash, care numără peste 2,27 milioane de abonați.

Mash și-a însoțit această informație falsă cu o imagine care ar reprezenta un presupus comunicat al Palatului Buckingham.

Ulterior, cei care au răspândit zvonul despre „moartea” lui Charles al III-lea au recunoscut că au mințit, dar au menținut incertitudinile asupra situației regelui britanic.

Ei au adus aminte că regele Charles al III-lea suferă de cancer și că regina Elisabeta a II-a era dată în viață cu patru ore înainte de confirmarea deceselui ei.

Această informație falsă a fost răspândită în contextul înmulțirii teoriilor conspiraționiste atât în cazul bolii lui Charles al III-lea, cât și în cazul soției prințului moștenitor, Kate Middleton, care ar fi fost operată recent.

Însă regele Charles al III-lea își respectă programul oficial și, conform medicilor, nu este într-o stare atât de complicată precum o prezintă unii, în timp ce Kate Middleton a reapărut în public la o plimbare alături de soțul ei.

Palatul Buckingham a dezmințit zvonul privind decesul regelui, precizând că acesta își îndeplinește atât activitățile oficiale, cât și cele personale.

Faptul că regele britanic este o țintă de dezinformării ruse nu este o surpriză, având în vedere că el este unul dintre liderii mondiali care pledează pentru susținerea Ucrainei în fața agresiunii militare a Kremlinului.

„Determinarea şi forţa poporului ucrainean continuă să fie sursă de inspiraţie, în timp ce atacul neprovocat asupra pământului lor, vieţii lor şi proprietăţilor lor intră într-un al treilea an tragic”a afirmat suveranul britanic la împlinirea a doi ani de război la scară largă în Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite